Je geboorte in kaart

Herken jij het, dat jij of je kind in een bepaalde situatie steeds op dezelfde manier reageert? Bijvoorbeeld boos worden als je niet zelf mag bepalen …….of in paniek raken als je onder druk staat?

Dat je bepaalde overtuigingen hebt? Ik denk aan idee├źn of gevoelens als: ik kan het niet alleen of juist.. ik moet het altijd alleen doen.

Of een enorme behoefte hebt aan bijvoorbeeld voorspelbaarheid of…alles samen willen doen of juist zelf willen doen, altijd in de belangstelling willen staan. Is er sprake van angst, onzekerheid? Al deze voorbeelden en nog veel meer, kunnen al ontstaan zijn tijdens zwangerschap en de manier waarop jij bent geboren.

De 1e 1000 dagen van jouw leven bepalen voor een heel groot deel hoe jij in het leven staat, hoe jij reageert en wat jouw overtuigingen en behoeften zijn. En met de 1e 1000 dagen bedoel ik, vanaf de bevruchting tot en met je 1e 2 levensjaren.

Om deze reden breng ik graag met jou in kaart, hoe de zwangerschap en jouw geboorte en/ of van die van je kind zijn gegaan.

Is er meer begrip voor gedrag, dan ontstaat er vanzelf meer rust en verbinding en ruimte voor verandering.